|
|
|
... felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozz... |
2017-07-12 12:51:10 |
|
|
|
|
|
|
... komolyan. Ami például most szegedi halászlé néven hungarikum lett, az nem más, mint a ,,vendéglátós halászlé". Megfőzik a hal farkát, fejét, átpasszírozzák, és abba főzik bele a haldarabokat. Készülhet így is nagyon jó ízű étel, de ez mitől hungarikum? - teszi fel a fent említettekhez hasonlóan a kérdést a gasztronómiai szakember. Attól, hogy hungarikum, el lehet ... |
|
2017-04-05 08:50:01 |
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk, hogy mindenhol érje, és 5 percre félretesszük.
Ez alatt egy tepsit sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelünk, és a sütőt 150 fokra előmelegítjük. A haldarabokat egymás mellé, kis helyközöket hagyva, lerakjuk a tepsibe. 15 perc alatt légkeveréses sütőben elkészül. Amennyiben nincs légkeverés, a tepsit tegyük a sütő középső sínjére, és 170-180 fok... |
2017-03-20 22:53:32 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet a sóval, borssal.
Citromos-vajas sült hal recept 3. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 4. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 5. fázisfotó
3
A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe.
Citromos-vajas sült hal recept 6. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 7. fázisfotó
4
Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolajjal f... |
|
2017-01-11 14:05:38 |
|
|
|
|
|
|
... felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozz... |
|
2016-07-07 13:07:19 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.
(Áman Attila... |
2015-12-10 17:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... legalább . 2 órára .
panirozáshoz : kikeverem a liszteket, kevés vizzel elkeverem , s hozzákeverm a kurkumát, masalát, chilit, koriandert, köményt, korianderlevelet,
a haldarabokat a panirban bőven megforgatom és az olajban kisütöm .
hagyma karikával uborkával tálalom .
... |
2015-10-29 13:35:18 |
|
|
|
|
|
|
... is)
1-2 fej hagyma
só
bors
vaj
ízlés szerint néhány gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Helyezzük a sózott, borsozott haldarabokat egyenként 1-1 darab vajjal megkent alufóliára, tegyünk rá valamelyik zöldfűszerből, karikázzunk rá hagymát, ha szeretjük, tegyünk hozzá zúzott fokhagymát is.
Csomagoljuk be, ... |
2015-08-07 22:10:46 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... aromás fűszernövény hatására az étel még finomabb lesz.
A nyársakra húzott hús- és zöldségdarabokat lehetőleg egyforma méretűre vágd!
Ahogy a nyársakat, úgy a haldarabokat is oldalanként kb. 5 percig süsd! A karikákra vágott zöldségeket (pl. cukkinit, padlizsánt) vagy a gombafejeket először olajjal kend át, majd szórd meg fűszersóval! Utána forró grillen süsd... |
2015-05-29 22:41:29 |
|
|
|
|