Belépés
Vegyes mediterrán ízvilág....
... felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozz...
2017-07-12 12:51:10
Hungarikum
... komolyan. Ami például most szegedi halászlé néven hungarikum lett, az nem más, mint a ,,vendéglátós halászlé". Megfőzik a hal farkát, fejét, átpasszírozzák, és abba főzik bele a haldarabokat. Készülhet így is nagyon jó ízű étel, de ez mitől hungarikum? - teszi fel a fent említettekhez hasonlóan a kérdést a gasztronómiai szakember. Attól, hogy hungarikum, el lehet ...
2017-04-05 08:50:01
Vajhal citromos-gyömbéres dukkah-bundában
... beleforgatjuk, hogy mindenhol érje, és 5 percre félretesszük.
Ez alatt egy tepsit sütőpapírral, vagy szilikon sütőlappal kibélelünk, és a sütőt 150 fokra előmelegítjük. A haldarabokat egymás mellé, kis helyközöket hagyva, lerakjuk a tepsibe. 15 perc alatt légkeveréses sütőben elkészül. Amennyiben nincs légkeverés, a tepsit tegyük a sütő középső sínjére, és 170-180 fok...
2017-03-20 22:53:32
Citromos-vajas sült hal recept
... lisztet a sóval, borssal.
Citromos-vajas sült hal recept 3. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 4. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 5. fázisfotó
3
A haldarabokat forgassuk bele a lisztbe.
Citromos-vajas sült hal recept 6. fázisfotó
Citromos-vajas sült hal recept 7. fázisfotó
4
Egy teflonos serpenyőt pár csepp olívaolajjal f...
2017-01-11 14:05:38
Finom ételek mediterrán beütéssel
... felöntjük sörrel és beletesszük a halszeleteket, melyeket utána megsózunk, megborsozunk. Lefedve lassan pároljuk. Közben levágjuk a kenyér héját, a szeleteket megpirítjuk. A párolt haldarabokat szűrőkanállal a léből kiszedjük és mindegyiket egy szelet kenyérre helyezzük. Tálalásig melegen tartjuk. A párolóléhez hozzáöntjük a paradicsommártást és erős tűzön a felére forraljuk. Hozz...
2016-07-07 13:07:19
Ponty sörtésztában
... vágjuk, sózzuk. Az olajat 180 C-ra hevítjük egy serpenyőben, az előkészített halfiléket lisztbe forgatjuk. A szifonból egy tálba töltjük a panírmasszát, beleforgatjuk a lisztezett haldarabokat, és a felhevített olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy eltávolítsuk a felesleges olajat. Burgonya- vagy zöldborsópürével tálalhatjuk.

(Áman Attila...
2015-12-10 17:05:40
fűszeres halfalatok
... legalább . 2 órára .
panirozáshoz : kikeverem a liszteket, kevés vizzel elkeverem , s hozzákeverm a kurkumát, masalát, chilit, koriandert, köményt, korianderlevelet,
a haldarabokat a panirban bőven megforgatom és az olajban kisütöm .
hagyma karikával uborkával tálalom .

...
2015-10-29 13:35:18
Fóliában sült hal zöldfűszerrel
... is)
1-2 fej hagyma

bors
vaj
ízlés szerint néhány gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Helyezzük a sózott, borsozott haldarabokat egyenként 1-1 darab vajjal megkent alufóliára, tegyünk rá valamelyik zöldfűszerből, karikázzunk rá hagymát, ha szeretjük, tegyünk hozzá zúzott fokhagymát is.

Csomagoljuk be, ...
2015-08-07 22:10:46
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
Grillre fel! - 1. rész: A grillezés aranyszabályai
... aromás fűszernövény hatására az étel még finomabb lesz.

A nyársakra húzott hús- és zöldségdarabokat lehetőleg egyforma méretűre vágd!

Ahogy a nyársakat, úgy a haldarabokat is oldalanként kb. 5 percig süsd! A karikákra vágott zöldségeket (pl. cukkinit, padlizsánt) vagy a gombafejeket először olajjal kend át, majd szórd meg fűszersóval! Utána forró grillen süsd...
2015-05-29 22:41:29
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Áman Attila, Üregi Éva, grillezés aranyszabályai, kenyér héját, szeleteket megpirítjuk, párolt haldarabokat, léből kiszedjük, szelet kenyérre, párolóléhez hozzáöntjük, felére forraljuk, fent említettekhez, gasztronómiai szakember, tepsit sütőpapírral, haldarabokat egymás, tepsit tegyük, sütő középső, haldarabokat forgassuk, teflonos serpenyőt, előkészített halfiléket, tálba töltjük, lisztezett haldarabokat, felhevített olajban, felesleges olajat, panirban bőven, olajban kisütöm, hozzávalók mindig, nyársakra húzott, karikákra vágott, gombafejeket először, zöldborsópürével, korianderlevelet, zöldségdarabokat, aranyszabályai, átpasszírozzák, említettekhez, beleforgatjuk, gasztronómiai, szűrőkanállal, zöldfűszerrel, zöldfűszerből, halszeleteket, papírtörlővel, előmelegítjük, megborsozunk, aranysárgára, eltávolítsuk, panírmasszát, sörtésztában, haldarabokat, előkészített, fűszernövény, gombafejeket, panirozáshoz, sütőpapírral, légkeveréses, félretesszük, olívaolajjal, mindegyiket, megpirítjuk, helyközöket,
© 2013 TVN.HU Kft.